Café Savannah

In Frankfurt am Main opende Café Savannah als kindvriendelijk café in 2011 haar deuren. Niet voordat een uitvoerige verbouwing het “rustiek-Griekse” sausje weg had gepoetst. Mijn taak was het kleurconcept van het geheel.

Bij mijn eerste kennismaking met het pand waren de rustiek-Griekse sferen nog volop aanwezig. Toch was meteen duidelijk dat de donkerbruine plafondbalken, de grofgezaagde bruine plafonddelen en de zware, matzwarte radiatoren een prima combinatie zouden vormen met de kleurrijke, moderne sfeer die de eigenaren voor het nieuwe café zochten.

In de speelkamers voor de kinderen heb ik door middel van silhouetmuurschilderingen een hoek “winkeltje spelen” en een hoek “cafeetje spelen” gemaakt. Met kleine verwijzingen naar de Nederlandse maker, een Nederlands knipbrood, de kaasschaaf en gatenkaas.