Het vakantiedrieluik

Welkom. Dit blog heeft als doel je te helpen met het bereiken van een mooi en persoonlijk interieur.

Velen van ons gaan in deze tijd op vakantie, maar velen blijven,om welke reden ook, thuis.

Vakantie betekent voor mij niets hoeven en veel ervaren. Maar ai… thuis wordt vaak gekenmerkt door een volle agenda, veel moeten en weinig tijd om weer bij zinnen komen.

Het is thuis moeilijker om de sensaties van het moment te ervaren, terwijl we die juist nodig hebben om stress aan te kunnen en vitaal te blijven.

Ook thuis kunnen echter de sensaties van het vakantiegevoel geregeld worden.

Doe je mee?!

collage 1

 

Deze blogpost is deel 2 van het vakantiedrieluik:

Deel 1 ging over het bewust worden van de kenmerken van jouw vakantiegevoel op vakantie.

Deel 2, is voor de thuisblijvers. Ik geef je 3 tips om ook thuis te genieten van vakantiegevoelens en je bewust te worden waar dat ‘m in zit.

Deel 3, dat in september verschijnt, zal je vertellen hoe je al je vakantiewijsheden kunt vasthouden en kunt toepassen in jouw interieur.

Laat me weten wat je hebt ontdekt in het commentveld onderaan. Dat kan anderen inspireren en voor mij een goede manier om je gericht te helpen toepassen.

Mijn vakantiegevoel als thuisblijver

Ik ga dit jaar naar Zuid-Frankrijk, maar er zijn ook zomers dat ik gewoon thuis blijf. Ik vind dat geen straf. Integendeel. Ik geniet van het lagere tempo waarop alles gebeurt. Het buiten eten, al is het maar op de drempel van mijn deur, met een bordje op schoot. Ik spreek vaker af met vrienden en verleng mijn avonden. Ik loop veel op blote voeten en voel het warme zachte oppervlak van mijn houten vloer in de huiskamer en de koele oneffenheden van de stenen in mijn tuin.

collage 3

 

En nu jij!

Net als voor de vakantieganger, leg ik ook voor de thuisblijvers de focus op de volgende sensaties: Beweging, Aanraking en Temperatuur. Deze drie senstaties gaan jou helpen je vakantiegevoel vorm te geven.

Beweging:

 • Wat betekent de wind voor je? Met een grote lap, dun wit kaasdoek van de markt en wasknijpers of gordijnklemmentjes van Hema of Ikea heb je al heel snel een zomerse beweging voor je open raam of deur.
 • De wind en de zon samen kunnen mooie schaduwen vormen op je raam. Vooral gematteerde raamfolie geeft je een prachtig effect. Probeer het maar eens uit met bijv.een citroengeranium (ook goed tegen de muggen!).
 • Laat je wiegen door een hangmat of schommelstoel. Ik zie regelmatig schommelstoelen staan bij de kringloop. En hangmatten kun je ook binnen ophangen. Niet voor hande? Probeer eens wiegend op de drempel van je balkon- of tuindeur te zitten.
 • En wat nog meer? Laat je het me weten?!

Aanraking:

 • Schoenen uit en voel de verschillende vloeren in je huis. Hoe bevallen ze?
 • Maar ook buiten; is je tuin of balkon uitnodigend om met blote voeten te lopen?
 • De frisse zomerse avondkou: Een omslagdoek geeft een bijzondere geborgenheid en elke stof is daarin verschillend.
 • Samen lang eten met de deuren wijd open of met kaarsjes in het donker van buiten; aangeraakt door menselijk contact.
 • Nog meer?!

collage 2

 

Temperatuur

 • In Nederland kan de temperatuur enorm schommelen. Is het te koud om buiten te zitten, maar hangt de warmte nog wel in je huis? Waar kan je je stoel zetten voor het beste van beide? Probeer eens een nieuwe plek. Misschien ook op de grond of het raamkozijn.
 • Doe als het koud is juist niet je deur dicht, maar kleed je warm of hul je in een deken. De geur van de koele wind is zomers echt anders dan in de winter. Je gezicht kan wel wat kou hebben, dus sluit jezelf niet te snel op!
 • Is het een buitengewoon hete dag of broeierige avond? Zet een lekker voetenbadje neer. Dat geeft verkoeling en je gaat als vanzelf met het water spelen: kijken en voelen!

Wat doe jij anders in de zomer? Als je https://www.facebook.com/GoudenAppels een like geeft, kun je er een foto van maken en anderen inspireren.

Heb je een leuk idee voor zomers thuis? Schrijf het in het commentveld onderaan, zodat anderen kunnen meegenieten.

Ik wens je een geweldige vakantie in je eigen thuis!

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door KastanjeMedia