Welkom. Dit blog heeft als doel je te helpen met het bereiken van een mooi en persoonlijk interieur.

Na een heerlijke reis met veel visueel voer loop ik over met ideeën.
Ik ben volop aan de slag en gestart met een mooi interieurproject. Maar daardoor lijkt het soms of de vakantie alweer maanden geleden was.

En dat terwijl ik de rust en eenvoud zo heerlijk vind! Het doet me goed om mee te gaan in waar ik op dat moment behoefte aan heb.

Herkenbaar en voor jou ook een uitdaging?
Dan is dit deel 3 van het vakantiedrieluik, waarin ik je help dat fijne vakantiegevoel voort te laten duren in je interieur, voor jou!

Om jouw vakantiegevoel concreet te maken, kan je het blog Herken je Smaak er nog eens bij pakken.
Deze keer neem je de 3 sensaties; beweging, aanraking en temperatuur om je op gang te helpen.

Koffie of thee en een kladblok erbij. Deze keer in de hangmat, met kussens op de trampoline of in het raamkozijn?! En laat de afgelopen zomermaanden maar terugkomen voor je geestesoog!

 

fotocollage september 2

 

Beweging:

  1.  Met de sensatie beweging in gedachte, wat heb je de afgelopen maanden gemerkt?Vind je het zien of horen van beweging fijn, zoals door water of wind? Of de beweging van een hangmat of regelmatig een ander plekje in het huis? Met het raam open naar de geluiden van de omgeving luisteren i.p.v. voor de televisie?
  2. Zorg dat die aspecten die je fijn vindt, aanwezig of mogelijk zijn in je huis.Hoe? De vorige twee delen van dit drieluik geven daarvoor al wat ideeën.

Tip    Ikzelf vind het heerlijk om kleine ontdekkingstochtjes te maken. Thuis maak ik regelmatig een rondje door de tuin en kijk hoe alles zich ontwikkelt, laat mijn handen even gaan en haal uitgebloeide bloemen weg voor de volgende bloeironde. Mijn tuin is na de bouw van mijn atelier nog maar 2,5 x 6 meter, maar zo’n wandelingetje werkt toch als een heerlijke “resetknop”.

 

fotocollage september 3

 

Aanraking:

  1.  Wat heb je deze zomer ontdekt over aanraking?Vind je het fijn meer van je omgeving te voelen door bijv. vaker op blote voeten te lopen? In het raamkozijn zitten en de zon op je rug te voelen? Of aanraking door vriendschap en samen zitten en genieten van een mooie avond?
  2. Als dat is wat je hebt gemerkt, zorg dan dat je die mogelijkheden hebt, want dat is wat je voedt. In de eerste twee delen staan ook hiervoor ideeën.

Tip    Ik vind het heerlijk om bij het uitzoeken van stoffen niet alleen op de kleur of het dessin af te gaan, maar zeker ook de textuur mee te laten beslissen. Soms werkt het beter om bijv. groffe linnen te kiezen dan een “gladde-niets-op-aan-te-merken-stof”.

 

fotocollage september 1

 

Temperatuur:

  1.  Wat heb je gemerkt als je denkt aan de sensatie temperatuur? Laat je je graag opwarmen bij een vuurkorf (denk aan de buren!)? Trek je heerlijk een wolle dekentje over je heen? Vind je het fijn het zonlicht te temperen?
  2. Maak een lijstje om je te helpen bepalen wat essentieel is in een interieur dat je ondersteunt.

Tip    Als het echt warm is, hou ik ervan af en toe het felle zonlicht buiten te houden door de gordijnen bijna helemaal dicht te doen. Een kier van 20 cm geeft een prachtige warmverlichte strook die de koelte van binnen accentueert. Overigens helpt niet elke kleur gordijnen dit effect.

Ik heb je wat ideeën gegeven hoe je aan de slag kan om je interieur te vullen met je eigen vakantiegevoel en zo jezelf weer op te laden in een vaak hectisch dagelijks leven.

Vind je het lastig je gevoel te vertalen in iets concreets? Ik help je graag: stel je vraag via het commentveld onderaan, zodat ik jou persoonlijk tips kan geven.

Ik heb zelf mijn stapeltje werk meegenomen in de hangmat. Ik loop nog even langs de bramen die tegen de schutting staan. Met hun friszure zomerzoetheid overstijgen ze alle koffie-kicks. Aan het werk. Het voelt als vakantie.

 

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door KastanjeMedia