naar de voorkant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het huis met de perfecte ochtendzon! De eigenaren kochten jaren geleden dit apartement als uitbreiding op hun 2 verdiepingen tellende, belendende herenhuis. In al die tijd bleef het bij het oude allegaartje van de aankoop. Echter met een droom…

Het apartement is volledig casco gestript. Aan de hand van de wensenlijst van de klant heb ik het interieurontwerp gemaakt. De uitvoering was in handen van mijn team van hooggekwalificeerde vakmensen, door mij begeleid.

De klant heeft veel aandacht besteed aan de wens van hun onderbuurman om de vloer maximaal te isoleren. Dit is een prachtige, zwevendgelegde, eikenhouten vloer geworden. Met o.a. ecologische materialen als kokos en vlas is een dikke stabiele laag aangebracht als basis voor de vloerdelen.

Alle deuren uit het oorspronkelijke apartement zijn hergebruikt en geven daardoor het klassieke beeld dat het zo goed doet bij deze stijlperiode van rond 1900. In die trend is ook de oude schouw die plaats moest maken voor de keuken, hergebruikt in de voorkamer.  De gebogen wanden die we tegenkwamen in de oude situatie, hebben we terug laten komen in de doorgang naar het achterhuis.

Het is tot een geheel gemaakt door de robuuste degelijkheid van zwartstalen constructies uitgevoerd door Wiebe van Beusichem van Ruighout Metaal en -Houtbewerking. Er is daarmee een grote boekenkast gemaakt voor de werkkamer van de klant. Deze schermt tevens op subtiele wijze de stoppenkast af.

Een harmonicawand met makkelijk bedienbare loopdeur vormt naar believen een afscheiding naar de werkkamer. Zwart staal is daarbij gecombineerd met kunststof kanaalplaat.

Het geheel is ontworpen voor de huidige wensen van de bewoners om werkkamer, slaapkamer voor het oudste kind en keuken met extra kookcapaciteit te bevatten. Maar zodanig dat het  in de toekomst eenvoudig is af te scheiden als eenvoudig, doch stijlvol kwaliteitsapartement. Om die reden is de keuken ontworpen in een woonkamersfeer; het aanrechtblok is klein en vormgegeven als een dressoir, maar herbergt alle moderne functies.