Welkom. Dit blog heeft als doel je te helpen met het bereiken van een mooi en persoonlijk interieur.

Dat komt je namelijk toe! Je thuis, dus je interieur is er voor jou. Het is de plek bij uitstek waar je  elk moment terecht moet kunnen, om je veilig voelen in elke stemming, jezelf weer op te laden, je kracht te hervinden, je te vermaken en ontspannen. Kortom…

Voor je krachtigste en zwakste momenten! Wat een passende uitdrukking: My home is my castle.

Groot of klein, luxueus of bescheiden, het is van jou en jij bepaalt wanneer het goed is.

Maar…  Is dit het moment dat je denkt: “hmm, dat doet mijn interieur eigenlijk niet voor mij”?

Ga dan alsjeblieft aan de slag.

Het is een onderschat probleem dat ik nog veel te vaak hoor. Regelmatig kom ik mensen tegen die wat geringschattend over hun eigen interieur praten. Ze willen er wel iets mee, het staat ‘eigenlijk’ hoog op de prioriteitenlijst, maar er gebeurt niets.

Hoe komt dat? Vaak alleen doordat het moeilijk is om een begin te maken.

april 2014-1

 

Waar sta je nu? Bedenk eerst waar je tevreden mee bent; dat is minstens zo belangrijk.

En dan is het nu tijd om je te helpen om een begin te maken.

Ik beschrijf je hieronder de 3 stappen van mijn methode. Ik geef ze je, zodat jij ze ook kunt gebruiken.

Stap 1: Luister

De eerste afspraak met mijn klant staat altijd in het teken van hun verhaal, de behoeften, het probleem. Wat zijn de persoonlijke drijfveren van de klant.

Komt dit niet vanzelf in je op? Help jezelf door vragen te stellen.

Ik stel mijn klanten altijd veel vragen, waardoor we op vernieuwend terrein komen.

Dit is een belangrijke fase, want mijn klant is het belangrijkst. En in dit geval ben jij het belangrijkst.

Ik ga soms nog een keer extra langs bij mijn klant als ik merk dat ik de essentie van de behoefte nog niet boven tafel heb.

Herken je dat? Heb je zelf dat gevoel? Leg het even weg en kom er later nog een keer op terug.

april 2014-2

Stap 2: Beschrijf

Nadat ik goed heb geluisterd naar het persoonlijke verhaal van mijn klant, maak ik er een profielschets van. Deze beschrijft wie ze zijn, hoe ze leven, waar ze tevreden mee zijn, wat ze willen, de uitgesproken behoefte.

Of wat ik denk dat de behoefte is. Soms weet een klant dat er iets mist, maar komt er niet achter wat  het is.

Zo ontstaat in beeld en tekst een soort DNA profiel, met daarin mijn analyse van de bestaande situatie, maar ook mijn oplossingen. Wat zijn de belangrijkste aspecten om aan te pakken en hoe kan dat gerealiseerd worden.

Met wat er in je opkwam bij stap 1 kun je dus je eigen profielschets maken.

Je kent jezelf natuurlijk wel, maar soms zo goed, dat het allemaal losse puzzelstukjes lijken. De puzzel valt vanzelf op z’n plaats als je jezelf dwingt de belangrijkste aspecten uit te kiezen. Vaak volgt de rest vanzelf.

Stap 3: Doen

Ik maak aan de hand van de profielschets bij stap 2 een plan van aanpak. Dit kan zijn in de vorm van een interieurontwerp, een stijl- en sfeervoorstel of een volledig projectplan.

Het gaat dus om een plan. Want alleen met een duidelijk stappenplan kom je tot actie.

Met jouw profielschets van stap 2 heb je al bijna vanzelf een plan van aanpak. Je hebt namelijk je eigen prioriteitenlijst gemaakt. Je weet nu welke stappen noodzakelijk zijn om een interieur te verkrijgen dat je ondersteunt in je dagelijkse welzijn.

Ik spreek je steeds aan in de tweede persoon enkelvoud, maar ook jij kan nadenken over de taakverdeling. Wederom om de kans te vergroten dat je je doel bereikt.

Wees kritisch: wat doe jezelf, wat besteed je uit, wat koop je kant en klaar.

Vaak kiest een klant als taakverdeling voor volledige uitbesteding van de uitvoer, omdat ze zich ervan bewust zijn dat hun leven al druk genoeg is.

Dit is de efficiëntste manier om naar hun doel te komen.

Waar je ook voor kiest; geniet ervan!

april 2014-3

 

Et voilá! Zo maak je je Home into a castle: goedbeschermd voor ongenode invloeden en open voor mooie feesten. It’s up to you.

Vind je het lastig om bij stap 1 en 2  er achter te komen waar het bij jou nou werkelijk omgaat? Ik help je op koers te blijven met een kompas, zodat  zonder omwegen je doel bereikt.

Door middel van een aantal vragen leid ik je naar je eigen, overzichtelijke profielschets. Een mooi persoonlijk document dat je daarna altijd bij de hand hebt voor elke stap die je zet naar een nog fijner interieur

Wat ervaar jij als grootste obstakel om van je huis een echt thuis te maken? Ik hoor het graag via het commentaarveld hieronder. Zo kan ik je gerichter kan helpen met interieurtips.

Als dank stuur ik je mijn handige Je-huis-je-thuis-kompas toe.

 Dit blog is mede mogelijk gemaakt door KastanjeMedia