De bewoner van dit mooi huis had het al met smaak ingericht. Eén hoek, juist daar waar de ochtendzon komt, lag er, zoals op de foto’s te zien, nog wat verloren bij. Hij zou er graag zitten met zijn koffie, ontbijt of spelend op zijn Turkse saz.

Wars van verspilling was de vraag of de kasten van sloophout die nog ergens stonden hergebruikt zouden kunnen worden.

Zo ontstond in de riante ruimte een open afscheiding die de ruimte welliswaar riant en open houdt, maar ook indeelt naar functie. De witte keuken krijgt met aan weerskanten sloophout karakter. De hoge kast hoort nu bij zowel keuken als woonkamer en laat de liefde voor gastvrijheid zien.

De nieuwe plek die is ontstaan bij het raam bestaat uit banken met de hoogte van eetkamerstoelen; zo zijn deze evt. ook te gebruiken als er een keer gegeten wordt met een groot gezelschap. De diepe zit met een ruim aantal kussens staat lekker lui onderuit niet in de weg.

Het strakke wit van de radiator is weggewerkt achter een paneel, grijsgeoliëd mooi kleurend bij de maatwerkkast van steigerhout. De afbeelding op het paneel is een combinatie van middeleeuwse Turkse motieven, waaronder een kaligrafie in de vorm van een leeuw, verwijzend naar de naam van de bewoner van deze woning.