Welkom. Dit blog heeft als doel je te helpen met het bereiken van een mooi en persoonlijk interieur. Kortom een droominterieur.

We zijn zelf steeds in beweging; het is dus niet verwonderlijk dat ons interieur dat ook is. Maar waar haal je inspiratie om erachter te komen hoe daar uiting aan te geven?

Met mijn bezoek aan de Decorex International beurs, die tijdens de London Design week werd gehouden nog vers in mijn geheugen, liep ik deze week rond op de Woonbeurs in Amsterdam.

Als je op zoek bent naar inspiratie op het gebied van interieur, lijkt een bezoek aan de woonbeurs een voor de hand liggende keuze. Maar is het dat wel?

De woonbeurs heeft dit jaar een overweldigende hoeveelheid kant-en-klaar-smaak. Op zich niets mis mee. Als je wilt dat je interieur er goed uitziet, verzorgt en in balans dan ben je hier aan het goede adres.

oktober 2014-2

 

Waar ik echter op uit ben, en ik hoop dat ik dat met mijn blogs over weet te brengen, is net dat beetje extra. Ik wil je helpen een interieur te creeëren dat past bij jouw unieke zelf. Als je jezelf in je interieur weerspiegelt zul je je maximaal ondersteund voelen in je dagelijks leven.

Dat biedt de beurs, mijns inziens, in mindere mate.

Geraakt

Al waren er een aantal uitzonderingen. Opmerkelijk, losstaande producten die de vrijheid en inspiratie bieden om naar eigen inzicht te combineren.

1. De spetterende èn stijlvolle kleuren van Little Green:

Daarvan weet ik dat ze als spannende tegenhanger kunnen zijn van meubelen uit bepaalde stijlperioden.

2. Produkten van Dirk van der Kooij:

Vooral zijn blauwe Melting Pot Table en lamp Fresnel Suspending; moderne techniek en materiaal, maar zonder steriele strakheid èn met voldoende ordening om esthetisch te zijn.

3. Heel stilletjes in een hoek hing een prachtig gordijn van Eijffinger:

Geel met beige ingeweven kleurovergangen.; daar word ik warm van, denkend aan interieurs waar dit net de perfecte aanvulling kan zijn om een interieur een geheel te laten worden

oktober 2014-3

 

Kies

Waarom werd ik wel enthousiast van de Decorex International beurs op de London Design Week en krijg ik op de Woonbeurs de neiging mijn beroep in de wilgen te hangen?

Decorex is om te beginnen veel groter en voor het luxere segment. Daarnaast hebben ze ook een duidelijkere boodschap: kies!

Wat ik zag was gewaagder, uitgesprokener en stijlvoller.

Een ideaal palet om met uiten en verhullen een persoonlijk interieur te maken.

Voel zelf aan wat bij je past. En dat heeft niet persé met luxe te maken.

“Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.”

Iedereen die ik tijdens de London Design Week sprak, kent het hoge niveau van Nederlands Design. Ik hou zelf ook veel van Nederlands Design. Die beschikbare kracht en kwaliteit zie je zelden gecombineerd in interieurs.

Is dat misschien de hardnekkige Nederlandse mentaliteit van “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”? En wat brengt dat ons?

Kilometers maken

In het Volkskrant Magazine van 27 september beschrijft Loes Reijmer smaakontwikkeling als “kilometers maken”. Het is iets wat zich moet ontwikkelen en slecht laat forceren.

oktober 2014-1

 

Via hetzelfde artikel in het VM een uitspraak van keramist/designer Jonathan Adler: “Goede smaak is: de dingen waarvan jij houdt en waarbij je niets geeft om wat anderen erover denken.”

Ik hoop van harte dat je het aandurft om onderweg wat blaren op te lopen, maar dat je in ieder geval op pad gaat om die kilometers te maken. Geniet er van.

Je kan nog tot en met 5 oktober op de Woonbeurs terecht. Daarna is het 18 t/m 26 oktober tijd de Dutch Design Week in Eindhoven.

Ik ben benieuwd wat jouw aandacht heeft getrokken. Laat je het me weten?

Zie je een afbeelding ziet van iets waar je in geïnteresseerd bent, kun je contact met me opnemen om de herkomst te achterhalen.

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door KastanjeMedia