Alhoewel ik een trouwe Sinterklaasvierder ben, verheug ik mij ook alweer op de kerst.

Ik vind dit sowieso een mooie tijd van het jaar. Beide feesten dragen bij aan het decembergevoel. Ken je dat? Het decembergevoel?

Maar wat is dat gevoel? Daar ben ik voor dit blog eens dieper op ingegaan.

Pinterest is een fijn startpunt.

wantjes aan

Warme herinneringen

Opvallend dan ook dat ik vooral werd getrokken door plaatjes die met geur te maken hebben. In gedachte zie ik alweer voor me hoe we vroeger thuis de doos met kerstversiering openden en de geur van sparrentakken rook. En ik kon ze bijna weer ruiken, de sinaasappelschillen en kastanjes op de houtkachel.

Vond jij het versieren van de kerstboom als kind ook zo geweldig?

Als het creëren van een soort droomwereld. Het donker en licht tussen de takken dankzij het schijnsel van de lichtjes. Daartussen kleine figuurtjes van hout of glas, vogeltjes, muzikantjes of engeltjes. Die dingen uit je jeugd blijven je je hele leven bij.

Warm ingepakt

Deze sneeuwbol bij Objet Amsterdam past perfect bij dat gevoel en is bijzonder geslaagd. Een warm ingepakt kindje dat de sneeuwvlokjes beleefd. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diner in Hermitage-stijl

Met de gestileerde glazen kerstbomen van Dépôt Johnny at the Spot krijg ik dat gevoel ook een beetje. En zin om er een prachtige tafel mee te dekken voor een kerstdiner.

In vroeger tijden werd bij diners in rijke kringen regelmatig gepronkt met prachtige porceleine figuren, torenhoge fruitinstallaties en serviezen die complete scenes uitbeelden. De tentoonstelling in Amsterdamse Hermitage geeft hier een indrukwekkend beeld van.

Een uitgebreid gedekte tafel geeft veel mensen een weldadig gevoel. We verwennnen onszelf. Deze glazen kerstbomen, van ca. 30cm hoog, passen daar mooi bij. Gegroepeerd tussen kaarzen die het licht weerkaatsen en de warme tint versterken zijn ze zowel sfeervol als stijlvol.

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStijl in staal

Kerst en kaarzen zijn onafscheidelijk. Het lijkt wel of kaarslicht onze aandacht terugbrengt naar dat kleine dierbare wereldje om ons heen.

Prachtig voor het hele jaar, maar zeker voor de kerst vind ik deze stalen kandelaars van kunstenaar Sander Goossen, wederom verkrijgbaar bij Objet Amsterdam.

De beste wensen

En o ja, let wel op met al die mooie kaarsjes: droge sparrentakjes, lintjes en ander decoratiegoed kan ook prachtig vlamvatten tijdens een minder “mindfull” moment.

Vooral als jouw kleine of niet-zo kleine kinderen graag de vlammetjes van dichtbij zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Goed geconserveerd idee

Iets beschermends hebben dan deze lantaarns. Terwijl soortgenoten vaak niet groter zijn dan een klein conservenblikje zijn deze lekker groot. Ca. 15 tot 20cm.

Waxinelichtje er in en genieten van het lichtspel door de gaatjes.

 

En bovendien hoeft-ie na afloop niet in de kerstdoos tot het volgende jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blijf lachen

Bij gezelligheid hoort ook humor: Ik wil je de eigenwijze blik van deze ezel niet onthouden. Kleine details waar ik geruisloos van kan genieten.

Op jouw manier

Voor velen is december een tijd van verplichtingen en verwachtingen. Moeilijk om dan tot jezelf te komen.

Probeer eens een avond door te brengen in het licht van kaarsen of een lantaarn. Maar vooral: op jouw manier.

Ontspan. Wat is JOUW ideale decembergevoel? Waar gaat je gevoel naar uit?

 

Dan lijkt me dat een goede om je de komende tijd mee bezig te houden, nietwaar?!

 

 

 

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door KastanjeMedia. 

Met speciale dank aan Objet en Dépôt Johnny at the Spot, Amsterdam.