Nu de praktijkruimte van de vroedvrouwenpraktijk Veilige Geboorte van Annemiek Gelissen helemaal onder haar hoede valt, kan zij ook de sfeer neerzetten waarvan zij gelooft en merkt dat het de aanstaande ouders en vooral de zwangere moeders goed doet, waarbij ze zich veilig voelen en welkom weten.

In de spannende tijd dat de minister de verloskundige zorg stevig op de schop neemt, heb ik het interieur zodanig ontworpen dat Annemiek samen met mensen uit haar netwerk het zelf kan uitvoeren. Zo blijven de kosten laag. Ik heb daarom extra gelet op hergebruik en uitvoerbaarheid, zodat zo min mogelijk weggegooid wordt en ook iemand die niet in het vak zit de nieuwe wachtkamerbanken kan maken.

De wachtkamerbanken zijn met de rugleuning naar buiten een echte “eyecatcher”, met de eigentijdse versie van Matruschka’s verlicht met subtiel LED-licht. Dit eenvoudige ontwerp moet natuurlijk goed zitten voor vrouwen die naar verloop der maanden vaak steeds ongemakkelijker zitten en overeind komen; we hebben een proefopstelling gemaakt om de juist maten te kiezen! De zitting biedt tevens ruimte voor meditatiekussentjes, zodat de wachtkamerruimte in de avonduren ook voor meditatie en yoga gebruikt kan worden.