In je werk, relatie etc. weten we inmiddels dat het belangrijk is te waarderen wat je wèl goed vindt. Dat wordt nog wel eens vergeten in huis.

Hoe zit dat bij jou?

Erger je heel regelmatig aan vanalles waarvan je vindt dat het anders moet?

Je bent niet alleen en omdat ik het zonde vind van jouw kostbare energie en focus wordt het hoog tijd om hier eens op in te gaan.

Jouw interieur reflecteert wie je bent. Hoe je het ook went of keert.

Jouw mening over je interieur reflecteert ook wie je bent.

En hoeveel kritiek heb jij op je interieur?

En waarom heb je die eigenlijk?

Doen anderen het altijd beter?

Is het gras bij de buren altijd groener?

Lijken anderen het altijd beter op een rijtje te hebben?

Is het bij jou niet gezellig, is het saai, is het rommelig?

Noem maar op, maar grote kans dat het weerspiegelt hoe je op onbewaakte momenten ook over jezelf denkt.

Los van onze natuurlijke behoefte om te groeien en te verbeteren, ben je 100% dik in orde zoals je bent!

Maar ook in het soms hebben van knagende ondermijnende gedachten ben je niet alleen; als ondernemer heb ik al behoorlijk veel geld geïnvesteerd in zakelijke trainingen die vooral daarop ingaan.

Ik ben daardoor ook des te gepassioneerder in mijn mening dat het zinloos en zonde is van jouw waardevolle unieke persoonlijkheid. Het gaat absoluut ten koste van al die mooie kwaliteiten waar de mensen, de wereld om je heen om zitten te springen om van je te zien en te ervaren.

En wat heeft dat te maken met interieur? Het is van jou, dus ook daar vol in jezelf geloven en gewoon blijven groeien en verbeteren!

 

Zorg dat jouw ergernissen over je interieur geen energieslurpers worden.

Makkelijker gezegd dan gedaan!

En toch is mijn 5 gangenmenu om weer goede appetijt voor je huis te krijgen heel simpel.

Vijf lekkere interieurhapjes uit eigen keuken om enorm van te genieten:

Wees je bewust van de lichtval in je huis. Er zijn momenten dat het licht ineens op een bepaalde manier valt of bepaalde kleuren naar boven haalt: prachtig! Even wordt je uit je blinde vlek van je kritische blik getrokken. Sta stil bij zo’n moment en geniet ervan. Je hebt het gewoon in huis en je krijgt het helemaal gratis.

 

 

2  Soms komt er toevalig iets bijelkaar te staan of te liggen, bijv. bloemen bij een gordijn of een kledingstuk op de bank, waardoor er kleuren bijelkaar komen die je anders nooit zou combineren. Dat geeft zo’n lekkere prikkeling; even uit je “visuele comfort zone” met misschien een glimlach of energiek gevoel tot gevolg. Zo gaat het mij althans.

Je hebt vast plekken in je huis bijv. de bank, vanwaar je een bepaalde doorkijk door een deel van het huis hebt. Kijk nog eens goed; is het niet haast als een schilderij? De lichtval, compositie, kleurgebruik, schaduwpartijen, tekenen van leven; net een stilleven of misschien een tableau vivant. Genieten toch?

4  Geef jezelf ook eens tijd om te genieten van associaties die je met dingen hebt: een foto van iets of iemand, een plantje dat je van iemand kreeg, een vaasje dat je ergens kocht. Neem tijd om je huis, jouw dagelijkse omgeving die jezelf hebt gecreëerd, te beleven.

Die is inspirerender dan je misschien denkt en komt uit jouw eigen keuken.

5  Zo heb je vast ook allang je eigen favoriete recepten waarop je van jouw thuis geniet. Hoe kijk jij naar je huis en wat zijn de fijne gewaarwoordingen. Dat zijn niet voor niets je favorieten; herhaal ze vaak en bewust.

Kortom, je hebt er al alles voor in huis. Blijf kijken en geniet van je eigen plek. Dat laat ik ook zien via mijn Instagram.

Ik ben benieuwd naar de vragen die je hebt. Stel ze in het commentaar hieronder zodat ik ze kan beantwoorden.

En dan zijn er vast die dingen die je toch nog wilt verbeteren; Dat pak je dan rustig en stap voor aan.

Wil je echt serieus aan de slag, maar weet je niet goed hoe?

Kan je wel wat tips gebruiken en wil je ervaren hoe ik je daarmee kan helpen?

Elke maand heb ik 3 plekken voor een persoonlijke Inspiratiegesprek. Wil je daarvoor in aanmerking komen om zo van jouw huis jouw ideale thuis te maken, klik dan snel op deze link om jouw tijd te reserveren.