Het is me altijd bijgebleven: een onderneemster met een enerome drive en prachtige visie die mij vertelde dat ze liever geen mensen thuis uitnodigt: ze schaamt zich voor het allegaartje.

In hetzelfde gesprek deelde ze hoezeer ze geniet van de prachtige kleur van haar keuken. En bijna verontschuldigend verklaarde: “ja, dat is gewoon wie ik ben”.

Ik hoor het vaker: “Ze moesten eens weten hoe het er bij mij thuis uitziet; dan val ik keihard door de mand.”; Het gevoel professioneel een beeld neer te zetten dat helemaal niet klopt met wat je verder in je leven klaarspeelt… Je huis is niet af, dingen liggen nooit op hun plek, het ziet er niet uit zoals je zou willen dat het er uitziet, het gevoel dat je altijd wat moet, dat er altijd wat kapot of vies is.

Grote kans dat het jou ook bekend voorkomt.

Dat gevoel op bijv. een netwerkbijeenkomst of conferentie: “ik moet in een rol kruipen”, “ik voel me onwennig in dit gezelschap”, “die anderen gaat het allemaal zo makkelijk af en lijken vol zelfvertrouwen”, “ze moesten eens weten…”

Op die manier kan je nooit helemaal vrijuit en vol er voor gaan; je houdt je in, bewaakt je rol en let op je woorden alsof je een vals alibi in stand moet houden.

Bedenk eens wat dat met je doet.

Het trekt je energie weg en ondermijnt je drive.

Je kunt niet met volle overtuiging je visie uitdragen, bang voor het oordeel van anderen. Vaak met een soort gêne.

Je bent op je hoede, niet ontspannen.

Kortom, verstoken van de waardering die je jezelf zou moeten geven als uniek en zonder twijfel getalenteerd en sprankelend mens.

Dat is niet oké!

Ik geloof dat je juist als ondernemer met heel je persoonlijkheid de meeste aantrekkingskracht en effect in je omgeving hebt.

Dat geldt ook voor je interieur en de keuzes die je daarin maakt. Maak die met trots, waardeer en koester ze. Jouw interieur is immers ook één van die vele manieren waarop je jezelf laat zien en bovendien fit en geïnspireerd houdt.

Dit is één van die aantrekkelijke eigenschappen waarvan de mensen om je heen, óók professionals, zullen zien hoe krachtig dat is.

Kijk naar succesvolle entrepreneurs die dat met verve durven uit te dragen. Een aantal is heel specifiek en open over hun persoonlijke levenstijl en uitdragen van hun visie, maken je haast deelgenoot en zijn daarmee heel inspirerend èn succesvol.

Ik droom ervan dat ondernemers met trots en openheid hun netwerk ook thuis durven uit te uitnodigen om de zakelijke band te versterken. Zo maken ze hen deelgenoot van hun visies en missie; dat is een prachtige manier om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Uiteindelijk gaat het om inspiratie. Je laat zien dat je gewoon, net als zij menselijk bent; een mens met een visie die je wilt delen en wilt verwezenlijken.

En dat is een hele aantrekkelijke boodschap in de band die je met je netwerk opbouwt.

En je raadt het nooit; in mijn volgende blog ga ik je praktische tips geven hoe je een mooi etentje thuis stijl en sfeer kan geven.

Maar eerst “nog even” je bezwaren vervangen door oplossingen 😉

Bezwaar: Dan ben ik druk geweest om alles op tafel te krijgen en is de keuken letterlijk een chaos:

Vervangen door: Zo zien de gasten dat ik mijn best voor ze doe, omdat ik ze dat waard vind en het fijn vind ze te mogen ontvangen en een waardevolle tijd met ze te delen.

Oplossing: begin op tijd; maak een draaiboek; creëer een plek uit het zicht om tijdelijk in weg te kunnen stouwen; besteed het uit.

Bezwaar: Met al die prullaria en familiefoto’s laat ik me wel erg in de figuurlijke keuken kijken.

Vervangen door: Zo leren ze mij kennen, waarderen en vertrouwen. Ze zien een echt mens, iemand die congruent is. Dit is wie ik ben, met al mijn “guilty pleasures” en “joie de vivre”.

Oplossing: foto’s met blote kinderbilletjes, haarspelden, scheerapparaat, hoopje sportkleren toch tijdelijk even in de kast.

Bezwaar: het huis is nog niet af, de plinten staan nog kaal en het ziet er niet uit als in “de bladen”.

Vervangen door: Gelukkig ben ik geen verstikkende perfectionist, maar altijd in beweging, ontwikkelend en verbeterend. Ik heb een veelzijdig leven en daardoor veel ballen in de lucht.

Oplossing: Trek een paar uur uit om je huis (zoals het is) aan kant te trekken; wees er trots op zoals je op je kind zou zijn; maak een lijstje en kies een top 3 van wat je echt niet vindt kunnen en plan het oplossen daarvan in.

Wil je dat ik door ga?

Prima! Want stel dat jij jezelf al een beetje begint te herkennen; je bent niet alleen in het creatief bezwaren bedenken.

Volgende keer mijn tips voor een prachtig gedekte tafel; om je vingers bij af te likken!

Ben je klaar voor de eerste stap, maar weet je niet goed hoe? Kan je wel wat tips gebruiken en wil je ervaren hoe ik je daarmee kan helpen? Elke maand heb ik 3 plekken voor een persoonlijke inspiratiegesprek. 
Wil je daarvoor in aanmerking komen om zo van jouw huis jouw ideale thuis te maken, klik dan snel op deze link om jouw tijd te reserveren.

Ik ben ook geïnteresseerd in vragen die je hebt. Stel ze in het commentaar hieronder zodat ik ze kan beantwoorden.