Op het dak van parkeergarage De Kamp in Haarlem is na jaren planning door horeca-ondernemers Dennis en Jeroen daadwerkelijk DeDakkas gerealiseerd. Een bijzondere plek met spectaculair uitzicht over het mooie Haarlem. Het ontwerp van de inrichting is van de hand van Buro Craft.

Aan mij en mijn team de vraag om het ontwerp uit te werken en uit te voeren. Zoals dat gaat, moest de uitvoer “gisteren klaar”. Van ontwerpconcept meteen door naar de werkvloer…┬á Doorgaans een werkwijze die eerder geld kost dan bespaart, maar door intelligent teamwork is het een succes geworden; Alert op het totale proces in de bouw (hoe gaan de andere uitvoerende partijen?: de loodgieter, de keukenbouwer, etc), vooruitdenkend en met slimme oplossingen voor de soms haast onmogelijke materialen in het ontwerp.

De locatie was een tractatie, maar de temperaturen op de werkplek lagen rond de 30 graden; ramen konden nog niet open en de ventilatie nog niet in werking. Dan het hoofd koel houden.

Een prachtige ervaring met alle bouwbegeleidings-uitdagingen van projecten van deze schaal: planning, communicatie, tijdsdruk, professionaliteit en steeds een goede teamgeest erin houden. Goede materiaalkennis en constructief inzicht zorgen dat ik samen met de andere uitvoerders goede afwegingen en beslissingen kan nemen. Gezelligheid en humor ontbrak natuurlijk al helemaal niet ­čśë