Schoonheid een natuurlijke behoefte van de mens. Ik durf het net niet aan om te zeggen dat dat voor ieder mens zo is, maar eigenlijk denk ik van wel. Voor iedereen verschillend; het gouden randje van de zon achter de wolken, een fijn geweven zijden stof, de strakke lijn van een motorkap, etc.

De één is zich meer bewust van die behoefte dan de ander.

Ik ben heel erg bewust van mijn behoefte aan schoonheid. Altijd geweest

Het is in heel veel aspecten van mijn leven mijn grote drijfveer.

Dat heeft af en toe wat nadelen…. bijv. dat ik elke keer weer dat rode reparatiestukje dakdekking op het verder zwarte dak van de buren zie. Elke keer weer…

Ik zie vooral grote voordelen.

Met dit als drijfveer kom ik tot excellente oplossing . Bijv. voor sommige “noodzakelijke kwaden” als televisie, stoppenkast, cv-leidingen, keukengeisers, ècht kleine huizen, etc. In al mijn ontwerpen rust ik niet voordat ik er een zowel praktische als mooie oplossing voor heb. En ik ben daar behoorlijk bedreven in.

En voor alles is een oplossing die ook mooi is! En niet alleen met een grote zak met geld.

Het zit van nature in mij. Evenals de behoefte aan eenheid en harmonie; hoe vormen alle lossen elementen samen een geheel dat inspirerend, rustgevend en ondersteunend werkt.

Toch heb ook ik in de loop der jaren moeten leren steeds mijn keuzes open te houden totdat ik zeker weet dat ik die eenheid en harmonie tot stand kan laten komen. Dat is een leerweg geweest en is het natuurlijk en gelukkig nog steeds.

Ik hoor en zie dat soms terug in hoe iemand keuzes maakt voor diens interieur; op zich met smaak voor mooie objecten, materialen of kleuren, maar niet altijd zo goed aansluitend of ondersteunend voor de rest. Soms komt daar zelfs een duidelijke onvrede over het interieur uit voort. Een duidelijke behoefte aan schoonheid en harmonie in huis; kortom, een behoefte aan het ideale thuis.

De aanpakkers die geen genoegen met die onvrede en de knagende wetenschap dat het anders kan, komen bij mij of mijn collega’s; bravo!

Ik ben zo blij met deze klanten die dat aanvoelen; voor mij het ideale startpunt van waaruit in openheid samen gewerkt kan worden naar dat mooie harmonieuze thuis, omringt door schoonheid.

Want daar hebben we allemaal behoefte aan.